Meghalt Eileen Ford

92 éves korában, július 9-én, szerdán elhunyt Eileen Ford - adta hírül a The Guardian. Lánya, Katie Ford közleménye szerint édesanyja agydaganatban és csontritkulásban szenvedett.

A Ford Modellügynökség alapítójának számtalan felfedezettje közé tartozott Candice Bergen, Lauren Hutton és Jane Fonda is. Híresen kemény asszony volt, szigorú feltételeket szabott modelljeinek. 1988-ban a Toronto Starnak a következőt nyilatkozta: "A modellkedés üzlet, a modelleknek is úgy kell tekinteniük magukra, mint árucikkekre. Ez azt jelenti, hogy vigyázniuk kell magukra és le kell mondjanak az összes fiatal bolondságról".

Ford professzionizmust követelt modelljeitől, szigorú diétára fogta őket és nem tűrte az éjszakai kimaradásokat.

Eileennak határozott elképzelése volt a tökéletes modellről: legyen magas, minimum 170 centiméter, sovány, hosszú nyakú és szőke. Ugyanakkor azt is vallotta, hogy a külső nem minden, a modell személyes varázsa ugyancsak fontos.

Ügynöksége multimilliomossá tette őt és a cég üzleti ügyeivel foglakozó férjét, Jerry Fordot, aki szerint sikerük kulcsa neje energiájának és kíméletlen őszinteségének köszönhető.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.