Meghalt Edgar Mitchell, a hatodik ember, aki a Holdon járt

85 éves korában elhunyt az űrhajós, aki hatodik emberként lépett a Holdra 1971-ben, az Apollo 14 küldetés tagjaként.
Edgar Mitchell
Edgar Mitchell
NASA / Reuters

Egy nappal a holdraszállásának 45. évfordulója előtt elhunyt Edgar Mitchell. Az amerikai asztronauta összesen több mint 30 órát töltött a Holdon. Az Apollo 14 parancsnokával, Alan Sheparddel a Fra Maurót térképezték fel - írja a BBC.

A két űrhajós közel 45 kilogramm holdkő- és talajmintát gyűjtött. Mitchell az utazás után megváltozott. Többször is nyilatkozott arról, hogy földönkívüliek jártak a Földön, amire a NASA diplomatikusan csak annyit reagált, hogy nagyszerű amerikainak tartják az asztronautát, de ebben a témában nem értenek egyet.

Edgar Mitchell
Edgar Mitchell
NASA / Reuters

Mitchell 1972-ben hagyta ott az amerikai űrügynökséget és egy ismeretelméleti tudományos intézetet alapított, majd különféle összeesküvés-elméleteket gyártott. Tavaly a Mirrornak arról beszélt, a földönkívüliek voltak azok, akik megakadályozták, hogy atomháború törjön ki a Szovjetunió és az Egyesült Államok között. Azt mondta, az idegenek 1945-ben arra az új-mexikói bázisra is ellátogattak, ahol az első atombombát tesztelték. „Az ET-k megpróbáltak megóvni bennünket a háborútól és békét próbáltak teremteni a Földön” - nyilatkozta Mitchell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.