Meghalt Alba hercegnője

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Spanyolország egyik leggazdagabb asszonya, Alba hercegnője.

A világ legtöbb címével és rangjával büszkélkedő, 88 éves Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva gyomrát egy vírus támadta meg, majd vasárnap kórházba szállították tüdőgyulladás gyanújával.

Még Picassót is
Még Picassót is "kikosarazta"
Hugo Correia / Reuters

Az orvosa bizakodó volt, a sajtónak az elmúlt napokban azt nyilatkozta, Alba hercegnője egyre jobban van, bár elismerte, hogy egyelőre nagyon gyenge. „Ebben a korban egyik baj követi a másikat” – mondta a hercegnő alapítványának szóvivője.

Az 539 éves Alba-ház feje csütörtökön hunyt el - írja a Daily Mail.

A hercegnő kimondottan büszke volt rá, hogy Pablo Picasso szerette volna, hogy modellt üljön neki, de férjére való tekintettel az ajánlatot visszautasította. Gyerekkora nagy részét Londonban töltötte, mivel apja Nagy-Britanniában volt nagykövet. Önéletrajzi írásában megemlíti, hogy többször is találkozott Winston Churchillel és sokat játszott Margit brit királyi hercegnővel.

1947-ben, 21 éves korában ment feleségül első férjéhez, Luis Martinez de Irujohoz. Állítólag többen voltak kíváncsiak a pompás eseményre, mint II. Erzsébet és Albert herceg egy hónappal későbbi ceremóniájára.

A második férje már okozott némi megütközést, lévén egy korábbi jezsuita papról volt szó, aki ráadásul törvénytelen gyerekként született.

Alba hercegnő mindkét férjét szépen eltemette, hat gyereke felnőtt, mire ismét rátalált a szerelem. 2011-ben ismét kimondta a boldogító igent a nála 24 évvel fiatalabb, nem nemesi származású Alfonso Dieznek. A férfi mindvégig állította, hogy nem a vagyonára fáj a foga, ennek ellenére sokan ellenezték a frigyet. Egyes pletykák szerint 2008-ban még maga János Károly spanyol király is latba vetette befolyását, hogy megakadályozza az esküvőt, ám hiába. Hogy csillapítsa a kedélyeket, Alba hercegnője a menyegző előtt szétosztotta vagyonát utódai között.

„Csodálatosan érezzük együtt magunkat. Mindig azt kérdezi: mit csinálunk legközelebb? Megállíthatatlan” - nyilatkozta férje nem sokkal házasságkötésük előtt a Vanity Fair magazinnak. „Néha úgy érzem, mintha én lennék az idősebb“ - jegyezte meg vidáman.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.