Meghalt Oscar de la Renta

82 éves korában meghalt Oscar de la Renta világhírű divattervező, aki a filmcsillagok és hírességek mellett több amerikai first ladyt is öltöztetett, köztük Jackie Kennedyt, Hillary Clintont, Laura Busht és Michelle Obamát.
Október 20-án, otthonában érte a halál
Október 20-án, otthonában érte a halál
Carlo Allegri / Reuters

De la Renta október 20-án, Connecticut állambeli otthonában halt meg. A halál okát egyelőre nem közölték, de a divatcézár rákkal küzdött - írja a BBC.

A híres dizájner 1932-ben született a Dominikai Köztársaságban. 18 éves korában Madridba költözött, hogy festészetet tanuljon, ám végül a divatiparban kötött ki. Eleinte a híres Cristóbal Balenciaga gyakornokaként dolgozott, később pedig tanult New Yorkban és Párizsban is, ahol a Lanvin divatháznál Antonio Castillo segédje lett.

Igazán ismertté az 1960-as években vált, köszönhetően Jackie Kennedynek, aki előszeretettel viselte kollekcióit. Karrierje során számos filmsztárnak és hírességnek tervezett ruhákat, legutóbb George Clooney színész-rendező felesége, Amal Alamuddin emberi jogi ügyvéd általa tervezett menyasszonyi ruhája keltett nagy figyelmet, fotójával tele volt a sajtó.

Oscar de la Renta számos díjat tudhatott magáénak, többek között az Amerikai Divattervezők Tanácsának életműdíját, illetve az Amerikai Divatkritikusok Díját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.