Meghalt a nő, aki földönkívülit hozott közénk

Los Angeles-i otthonában 65 éves korában elhunyt Melissa Mathison, az E.T., a földönkívüli forgatókönyvírója. Mathison húsz év után épp most készített újra filmet, ismét Spielberggel.

Az 1982-es Spielberg-moziért Oscar-díjra is jelölt írónőnek neuroendokrin daganata volt – számolt be a The Guardian.

Mathison 1983 és 2004 között Harrison Ford felesége volt, akivel az Apokalipszis most forgatásán találkoztak. Két közös gyerekük született.

1996-ban a Kundun fogatásán megismert dalai lámával és akkor férjével Harrison Forddal
1996-ban a Kundun fogatásán megismert dalai lámával és akkor férjével, Harrison Forddal
STR / Reuters

"Melissa szíve ragyogott a nagylelkűségtől és a szeretettől, és olyan fényesen égett, mint az a szív, amit E.T.-nek adott" – áll Spielberg egy nyilatkozatában. A rendező a film hihetetlen sikerének kulcsát is a forgatókönyvben látta. A DVD-n található kommentárjában azt mondja: "olyan forgatókönyv volt, amit akár másnap elkezdtem volna forgatni. Olyan őszinte volt, Melissa hangja közvetlenül a szívemig hatolt." 

A páros jelenleg épp egy Amerikában ismert és közkedvelt Roald Dahl-gyerekkönyv, a The BFG filmes adaptációján dolgozott. A filmet 2016-ban mutatják be a mozik.

Mathison Scorsese Kundun című filmjének forgatásán barátkozott össze a dalai lámával, aminek hatására Tibet függetlenségéért kampányolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.