Meghalt a beteg, visszaküldte a hálapénzt az orvos

Postai utalvánnyal, a kórház címéről küldte vissza egyik elhunyt betege családjának a hálapénzt egy magyar orvos.

Egy rosszul sikerült rutinműtét következtében hunyt el a 100 tagú cigányzenekar egykori zenészének felesége, Rozália még tavaly decemberben. Molnár András nejét 8-án műtötték meg, de a beavatkozás során az orvos megsértett egy verőeret és elvágta az epevezetéket. Az asszony nem ébredt fel többé és húsz nap múlva meg is halt.

A család az orvosnak a hálapénzt két részletben akarta odaadni. Az első 50 ezer forintot két nappal a műtét előtt át is adták, a második borítékolásra viszont Rozália rosszul sikerült műtétje miatt már nem került sor.

Ahogy azt a Blikk megírta, az asszonyt a húsz nap alatt többször is megműtötték, de már nem lehetett segíteni rajta. A boncolási jegyzőkönyv szerint ugyan szakmai hiba nem történt, de nem a megfelelő gondossággal jártak el a hasfal feltárásakor a műtétet végzők. A család ügyvédhez fordult, de a kórház a család kártérítési igényét visszautasította.

Februárban azonban Molnárék meglepő dolgot kaptak: az orvos postán visszaküldte a hálapénzt, méghozzá a kórház címéről.

Dr. Ábrahám László ügyvéd ezzel kapcsolatban a lapnak azt mondta, hogy korrektnek tartja az orvos lépését, ugyanakkor ezzel elismerte, hogy nem a megfelelő gondossággal járt el a műtét során.

A Blikk megkereste a szóban forgó kórházat, hogyan szabályozzák a hálapénz átadását, elfogadását. Az intézmény azt válaszolta, hogy az ügyről nincs tudomásuk, ráadásul náluk nem megengedett a paraszolvencia. Bejelentésre vizsgálatot indítanak az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.