Meggyőzték a magyar vámosokat, hogy engedjék át a tiltott piát

Elkaptak egy nőt a bácsalmási határátkelőnél, aki több alkoholt akart behozni Szerbiából, mint amennyit szabad. Telefonált a fiának, aki szólt vámos ismerősének, hogy beszélje le a büntetésről a kollégáit. Négy vámos ül a vádlottak padján

Hivatali visszaélés miatt indult büntetőper négy vámos ellen, akik a bácsalmási határátkelőnél dolgoztak. 2015 márciusában egy nő jelentkezett belépésre a határállomáson - írja le az esetet a halasinfo.hu. Az egyik vámos, egy nő észre vette, hogy egy üveggel több alkoholos ital van az utas kocsijában, mint amennyit be szabad hozni az országba.

A vámosok elvették az utastól a szeszes üveget, és bevitték a hivatali helyiségbe, hogy eljárást indítanak. Az alkoholt behozni akaró asszony azonban telefonált a fiának, aki telefonált a vámos ismerősének, hogy szóljon a kollégáinak, ne büntessék már meg az anyját.

Így is lett. Egyikük már belépett abba a számítógépes rendszerbe, amelyben az eljárást lehet megindítani, de aztán mégsem indította meg. Visszaadták a nőnek a szeszt, ő leparkolt a határállomás előtt, és gyalog visszavitte az üveget Szerbiába.

Magyarországon azonban rend van, a Nemzeti Védelmi Szolgálat kifigyelte az ügyet, és feljelentést tett. Most mind a négy visszaélő pénzügyőr vádlott, ügyükben a Kecskeméti Törvényszék hoz majd ítéletet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.