Meggyilkolták a bécsi bébiszittert

Már biztos, hogy gyilkosság áldozata lett az az amerikai lány, akit januárban találtak holtan bécsi lakásában - jelentette be a héten a bécsi ügyészség.

A bébiszitterként dolgozó Lauren M. eltűnését a munkaadója jelentette, mivel az egyébként megbízható lány nem ment el a gyerekért az iskolába - tudósított a Local.

A 25 éves lány lakásának ajtaját a tűzoltók törték be. Lauren félig levetkőztetett teste az ágyon feküdt arccal lefelé, körülötte gyertyák égtek. A nyomozók már ekkor arra gyanakodtak, hogy a lányt megfojtották, azonban túl korai lett volna biztosan kijelenteni, hogy gyilkosság történt. 

Nina Bussek, az államügyészség szóvivője megerősítette a Kurier szerdai értesüléseit, és elismerte, hogy emberölésként kezelik az ügyet és úgy vélik, Lauren M. halálát fojtogatás okozta. 

A 23 éves Gambian Abdou I.-t gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével. A férfi együtt élt az amerikai lánnyal, miután menedékjog iránti kérelmét elutasították a hatóságok. Az újság arról is beszámolt, hogy a lánnyal közös lakásban élő gyanúsítottól származó DNS-t találtak a testen.

Gambian Abdou I. eltűnt, miután a rendőrség felfedezte a holttestet, azonban hamarosan letartóztatták egy svájci menekülttáborban. A svájci bíróság a múlt héten határozott arról, hogy a férfit kiadják Ausztriának, bár a döntés ellen 30 napig fellebbezéssel élhet. Amennyiben ez nem történik meg, a svájci hatóságok áprilisban kiadják az osztrákoknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.