Megfuttatta a biztonsági őrt a bankrabló, de rajtavesztett

A biztonsági őr távolról kergette ugyan tavaly augusztusban a K&H XIII. kerületi fiókjának kirablóját, de esélye sem volt rá, hogy utoléri. A rendőrség a tettest később elfogta, és a nyomozást mára lezárta. Két bankrablásért is felelnie kell.

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség az angyalföldi bankrabló ügyét, aki 2009-ben is kifosztott egy pénzintézetet a főváros XVII. kerületében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást P. József Krisztián 37 éves budapesti lakos ellen. Alapesetben tíz, de ha kétmilliónál többet vitt el, akár tizenöt évet is kaphat.

A gyanúsított 2013 augusztusában a Budapest XIII., Béke téren található pénzintézetekben éles lőfegyverrel az ott dolgozókat a bevétel átadására kényszerítette, és követelését azzal nyomatékosította, hogy egy golyót a mennyezetbe eresztett. A bank biztonsági őre azonban közbelépett, és a rabló kereket oldott.

Az eset azért váltott ki különösen nagy figyelmet, mert a férfi egy biztonsági kamera felvétele szerint alaposan megfuttatta az őrt. A kezében nejlonszatyorra menekülő tettest a korosabb biztonsági ember jó 15 másodperces késéssel követi, s a számára is nyilvánvaló lehetett, hogy nem tudja utolérni.

Utolérték viszont P. József Krisztiánt tavaly október 30-án az V. kerületi kapitányság járőrei a Podmaniczky Frigyes téren lévő trolibusz végállomásánál. A férfit gyanús, láthatóan feszült viselkedése miatt igazoltatták, és az ellenőrzés során a ruházatából előkerült többek között egy éles lőfegyver, több lőszer, napszemüveg és egy nejlonharisnya. Emiatt őt elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság most lezárta, és a keletkezett iratot a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.