Megfőtt egy fiú lába a 134-es buszon

„Mindenki sikoltozott, menekült, nem tudtuk, robbantottak-e vagy mi történt. Közben mint egy folyó, úgy ömlött végig a padlón valami víz" – mesélte Tamás, aki július 24-én délután éppen hazafelé tartott Csillaghegyre a 134-es busszal, amikor a Mercedes Citaro hűtőrendszerének csöve elrepedt, és az abból kispriccelő tűzforró, olajos víz miatt szó szerint megfőtt a lába.

Az egyetemista másodfokú égési sérüléseket szenvedett, egy hetet kellett a kórházban töltenie. A baleset éppen két nappal a mallorcai nyaralása előtt érte.

Az Index beszámolója szerint a fiú a Flórián téren szállt buszra, hogy Csillaghegyre jusson. A busz bal oldalán, az utolsó előtti ülésen foglalt helyet.

Egy megállóval később, amikor a busz elhagyta a Raktár utcát, hirtelen robbanásszerű, éles, sípoló hangot hallott, miközben gőz lepte el az utasteret:

„Mindenki sikoltozott, menekült, nem tudtuk, robbantottak-e vagy mi történt. Közben mint egy folyó, úgy ömlött végig a padlón valami víz" – mesélte Tamás, aki ekkor lenézett, és látta, felpattant a padlóról a fedőlap, és gejzírszerűen tör föl nagyjából fél méteres magasságban az olajos, sötét, forró folyadék, amely egyenes a lábára spriccelt.

„Térdtől lefelé a lábfejemig, az elülső részt leszámítva teljesen lefőtt a bőröm, szó szerint, még a bokámnál is. Mindkét lábamon: a bal lábamat telibe kapta, de a jobbra is jutott rendesen" – magyarázta az egyetemista fiú, aki maradandó sérüléseket szenvedett, ezért ügyvédjével a BKV-nál és a Generali biztosítónál is bejelentette a kárigényét.

A rendőrség lefoglalta a járművet, és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.