Fenyegetett, majd a kutyák közé hajtott egy hómobilos

Az esetben egy kutya elpusztult, több másik pedig megsérült. A 26 éves hómobilos arra hivatkozott, hogy részeg volt, az egyik résztvevő szerint azonban többször is megfenyegette őt, mielőtt szándékosan az állatok közé vezette a járművet.

Az incidens az alaszkai Iditarod Trail Kutyaszán versenyen történt, amelyen a versenyzők 1609 kilométeren versenyeznek az alaszkai vadonban - számolt be a BBC

A versenyt felügyelő sportbírók arról számoltak be, hogy egy hómobilos férfi előbb az élen haladó szánt és kutyáit támadta meg, majd a mögöttük futót is.

A veterán versenyzőnő, Aliy Zirkle a Yukon folyó menti Nulato falunál jelentette az esetet szombat reggel. A nőnek egy kutyája sérült meg. Megan Peters, az alaszkai állami rendőrség szóvivője szerint a férfi többször megfenyegette Zirkle-t. A nyomában versenyző Jeff King nem volt ilyen szerencsés. A férfit ugyanott támadta meg a hómobil, ahol a versenytársát, neki azonban egy kutyája el is pusztult, három pedig megsérült.

A 26 éves Arnold Demoskit letartóztatták, arra nem tudott választ adni, hogy miért hajtott a versenyzők közé. A férfit testi sértéssel, gondatlan veszélyeztetéssel és gondatlan járművezetéssel vádolják az alaszkai hatóságok jelentése szerint.

Demoski korábban azt nyilatkozta az Alaska Dispatch News-nak, hogy tette nem volt szándékos, hanem azért történt, mert ivott és nem emlékezett semmire.

"Sajnálatos módon ez az eset nagyban megváltoztatja a verseny kimenetelét a két hajtó számára, akik mindketten esélyesek voltak a győzelemre. Ennek ellenére mindkét érintett szánkóhúzó csapat folytatja a versenyt Nome felé" - tájékoztattak a hatóságok. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.