Megérkezett a Kossuth térre az ország karácsonyfája

Áll már a 18 méter magas óriásfenyő a Parlament előtt.

A december 2-án Répáshuta mellett kivágott lucfenyőt éjszaka szállították különleges - Kakadu nevű - 24 méteres honvédségi szállító járművön a Kossuth térre. A fa a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakembereinek segítségével került a helyére szerdán reggel. Az ország karácsonyfája lesz a december 6-án megnyíló, Parlament előtti Meseváros leglátványosabb főszereplője.

Több ezer bordó és arany gömb, valamint 19 ezer apró égő ékesíti majd a fát. A feldíszítés munkálatai egészen szerda délutánig tartanak. A biztonságos szállítás érdekében a hatalmas fenyőt Budapest határáig az Országos Rendőrfőkapitányság, onnan a Kossuth térre pedig a Budapesti Rendőrfőkapitányság járművei kísérték.

A Kossuth teret december 6. és 26. között díszítő fát ebben az évben az Északerdő Zrt. ajánlotta fel, amely százezer hektáros területével Magyarország legnagyobb erdőgazdasága. A Bükki Nemzeti park közepén megbúvó Répáshuta mellett kiválasztott, körülbelül 20 éves fa 5 méterrel magasabb a tavalyinál, amely az erdélyi Szovátáról érkezett. Az idei fa törzse egy méter vastag, lombozata az alsó ágaknál 8 méter átmérőjű.

Az ország karácsonyfájának fényei december 6-án délután fél 5-kor gyúlnak majd fel. Ezen a napon kezdődik az ország karácsonya, ahol a megnyitó ünnepségen a magyar Mikuláshoz csatlakozik egy időre lappföldi kollégája, Joulupukki is.

A két Mikulás egy különleges Mikulás-egyezmény aláírását követően a gyerekekkel közösen kapcsolja fel majd az ünnepi fényeket. Az eseményre - a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége révén - siket gyerekek is meghívást kapnak, számukra a két Mikulás szavait és a dalokat is folyamatosan jeltolmács fordítja majd.

Hétköznapokon a magyar Mikulás a Mikulás-házban várja az őt felkereső gyerekeket, emellett bábjáték, térzene, ünnepi postafiók és nívós kulturális programok várják a kicsiket és nagyokat.

December 13-án óriási, kétméteres mézes süteményeket díszíthetnek a térre látogató gyerekek a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének támogatásával.

December 20-án egy drámatagozatos iskolai csoport betlehemes előadását tekinthetik meg a Kossuth térre érkezők.

Tűzoltósági daruval emelték a helyére az ország karácsonyfáját
Tűzoltósági daruval emelték a helyére az ország karácsonyfáját
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.