Megdőlt a gyilkos meséje, Bándy Kata senkinek sem volt Kati

Újabb ponton vált hiteltelenné a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László vallomása, s az elhangzott vallomások alapján immár teljesen kizárható, hogy a gyilkos kapcsolatban lett volna áldozatával.

Tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódott hétfőn a Pécsi Törvényszéken a Bándy-gyilkosság tárgyalása. Ismert, hogy a rendőrségi pszichológusként dolgozó, 25 esztendős nőt 2012. július 8-án éjjel ölték meg Pécsett, egy elhagyott parkban. A gyilkossággal az ügyészség a kelebiai P. Lászlót vádolja. A 26 éves férfi a vád szerint megerőszakolta, megfojtotta, majd kifosztotta áldozatát. A vádlott a gyilkosságot elismeri, az erőszakot viszont nem, s azt állítja, hogy a bűntény előtt kapcsolatot tartott Bándy Katával, és azért ölte meg a pszichológusnőt, mivel az nyíltan nem vállalta vele a viszonyt. Ezt az állítását azonban eddig semmivel sem bizonyította: az áldozat és P. László ismerősei közül senki sem tudott a két ember viszonyáról.

A vádlott – nyilvánvalóan – azért ragaszkodik ahhoz, hogy nem szexuális szándékkal, hanem szerelmi sértettségtől vezérelve gyilkolt, mert így enyhébb büntetést remél. Hétfőn azonban újabb ponton vált hiteltelenné P. László ebbéli taktikája. Az áldozat volt barátja ugyanis elmondta, hogy Bándy Katát soha senki sem hívta Katinak, mint azt P. László eddigi vallomásaiban konzekvensen tette. Bándy hivatalos neve is Kata volt, s ragaszkodott ahhoz, hogy mindenki így hívja. Amúgy a korábban megszólaló ismerősök is minden alkalommal Katának mondták a pszichológusnőt.

A bíróság hétfőn befejezte a bizonyítási eljárást, s elnapolta a tárgyalást április 5-re, amikor perbeszédek következnek. A többszörösen büntetett előéletű, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolt P. Lászlóra a törvényszék akár életfogytiglan tartó börtönt is kiróhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.