„Megdöglesz Petőfi!” – halálosan megfenyegették az üzletembert

Önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt eljárást indított a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, miután ismeretlenek "Megdöglesz Petőfi!" feliratot és horogkereszteket festettek Morvai Ferenc nagyrédei üzemének nagykapujára – közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

A MEGAMORV - Petőfi Bizottság Egyesület szombat reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy május elsejére virradóra ismeretlenek horogkereszteket és Megdöglesz Petőfi! szöveget festettek Morvai Ferenc nagyrédei üzemének kapujára, az irodaház ablakait pedig kövekkel dobták be. A Petőfi-kutatás mecénásaként ismert üzletember, a Morvai Kazán Magyarország Kft. tulajdonosa feljelentést tett – közölték.

Nem ez az első alkalom, hogy Morvai Ferenc halálos fenyegetést kap, évekkel ezelőtt Kiskőrösön eszméletlenre verték, kezeit hátrakötötték, gépkocsiját felgyújtották, a hátára pedig ráírták: „Ha tovább folytatod a Petőfi-kutatást, így jár a családod is!” A rendőrség a mai napig nem találja a tetteseket – olvasható a közleményben.

Hozzátették: a nagyrédei vállalkozót nem rettentette el a fenyegetés, és júliusban eltemetik Petőfi Sándor „Barguzinból hazahozott” földi maradványait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.