Diákőrséget vetettek be az ózdi strandon

Figyelmeztető cédulát tűznek az őrizetlenül hagyott csomagokra, hangosbemondón keresik a nyitva felejtett kocsik gazdáit, szükség esetén a tulajdonos helyett is figyelnek a füvön heverő hátizsákokra. Hétvégétől újra szolgálatba lépnek a diákjárőrök az ózdi strandon.

Az elszaporodott lopások miatt rossz hírű ózdi strandon kísérleti jelleggel vezették be a rendőrök mellett dolgozó diákőrséget, melynek tizenöt fős egységét a putnoki Serényi Béla Gimnázium harmad és negyedéves diákjai, a rendvédelmi osztályok tanulói állították ki. Tíztől délután ötig a diákjárőrök két-háromfős csoportjai felügyelik a strandot, elsősorban a földre terített ruhákat, őrizetlenül hagyott szatyrokat, hátizsákokat figyelik - tájékoztatta lapunkat Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A hivatalosan figyelő és bűnmegelőző szolgálatot ellátó diákok szórólapokon hívjájk fel a tulajdonosok figyelmét arra, milyen könnyen előfordulhatott volna, hogy őrizetlenül hagyott csomagjuknak csupán hűlt helyét találták volna a fürdés végén. A korábbi években nem egyszer az üres törölközőknek is nyoma veszett a srtandon, ezért döntött a városi kapitányság a diákokkal közös szolgálat megszervezése mellett, amelyet ingyenes strandbérlettel honorál a városi vízművállalat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.