Megbüntették a focistát, mert a rákos gyerekeknek üzent egy meccsen

2000 euróra büntették meg Jonathan Megía Ruiz futball játékost, amiért egy meccsen a pólójára írt üzenettel biztatta kitartásra a rákbeteg gyerekeket.

A Jona művésznevű Ruiz két gólt is szerzett a spanyol másodosztályú Real Jaén-UD Las Palmas mérkőzésen, s a második után a mezét felhúzva kézzel feliratozot pólót villantott, melyen ez állt: „Fel a fejje gyerekek!”

A focista ezzel az akcióval a rákbeteg gyerekekre akarta felhívni a figyelmet abból az alkalomból, hogy a mérkőzés másnapján, február 15-én tartották a rákos gyerekek világnapját. A spanyol szövetség szabályzata viszont kimondja, hogy tilos bármilyen reklám, szlogen, szöveges üzenet ilyen módon való elhelyezése, vagy politikai és vallási megnyilvánulás a stadionon belül – írja a Hír24.

A büntetéssel sokan nem értenek egyet, még az ellenfél játékosai is kiálltak Jona mellett. "Meglepődtem, mert az egyetlen célom az volt, hogy támogassam a gyerekeket." – mondta a futballista, akinek valószínűleg nem okoz nagy érvágást a közel 600 ezer forintos büntetés kifizetése, s akárhogy is, a célját elérte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.