Megátkozta a bíróságot a féltékeny, roma-gyűlölő asszony

Az ítélethirdetés után megátkozta az őt elmarasztaló bíróságot egy 72 éves nő. Az asszonyt többek közt lőfegyverrel visszaélés, rongálás, etnikai kisebbség tagjai elleni erőszak kísérlete, súlyos testi sértés előkészülete, közúti veszélyeztetés miatt sújtotta a városi bíróság öt év fegyházzal – adta hírül a Zalai Hírlap.

Tóth Imréné dr. Palásthy Zsuzsanna indulatait főleg férjével megromlott kapcsolata fűtötte. A nő úg gondolta, a férfi a szokásosnál szorosabb viszonyba került házvezetőnőjükkel, sőt, állítása szerint kapcsolatukból gyermekük is született. A nő nem tudta kezelni a helyzetet, többször fenyegetőzött elpusztításukkal. Tavaly januárban lőfegyvernek látszó tárggyal érkezett a volt házvezetőnő egerszegi lakásához, s megfenyegette, kilövi a szemét – számol be az esetről a Zalai Hírlap.

Három hónappal később a nő egy játszótéren kémkedett a pár után. Képeket készített a házvezető éppen játszadozó kislányáról, amikor feltűnt a tőle ekkor már külön élő férje és a volt házvezetőnőjük is. Hangos vita alakult ki közöttük, volt párja távozásra szólította fel, mire az asszony kocsiba ült, és hátulról, lassú tempóban elütötte a parkolóban éppen átkelő másik nőt, aki elesett, és könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hasonlóan reagált akkor is, amikor 2009 végén, bő egyéves kapcsolat után szakított vele alkalmazottjából lett szeretője. A történtek után az asszony megfenyegette a férfit, és családját is zaklatni kezdte. Egy alkalommal felkerete a férfit a lakásában, dühét pedig volt szeretőjének hifi-berendezésén vezette le.

A nő hasonló indulattal fejezte ki másokkal szembeni gyűlöletét is, különösen a romákat nem szívlelte, és e téren még a bírósági tárgyalásokon sem fogta vissza magát. Roma származású barnakpusztai szomszédait rendszeresen sértegette, lelövéssel fenyegette, és volt, akit majdnem elgázolt autójával.

Tavaly áprilisban vették őrizetbe az asszonyt, akit akkor még lakhelyelhagyási tilalommal sújtottak, próbálkoztak házi őrizetével is, ám a szabályok betartására nem mutatott hajlandóságot. E helyett volt szeretője ellen indított bosszúhadjáratot: azt tervezte, megvereti és megcsonkíttatja a férfit, valamint ismerősével hamis parkolási igazolványt gyártatott, így tavaly decemberben újra rács mögé került.

Helyzetét súlyosbítja, hogy noha korábban vadászszenvedélyének is hódolt, egy eljárás miatt megszűnt fegyvertartási jogosultsága. Bár 2007-ben azt mondta, fegyvereit átatda férjének, ez mégsem történt meg, még két évig magánál tartotta azokat, illetve ismerősét kérte meg a tárolásukra. Sorsuk követhetetlenné vált. A nála tartott házkutatáskor csak a hozzájuk való több ezer lőszer került elő.

A nőt többek közt lőfegyverrel visszaélés, rongálás, etnikai kisebbség tagjai elleni erőszak kísérlete, súlyos testi sértés előkészülete, közúti veszélyeztetés miatt sújtotta a városi bíróság öt év fegyházzal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.