Megadta magát a budai vár egy dabarja az éjszaka

Kidőlt a budai Vár falából egy nagyjából négy négyzetméteres darab szombatra virradóra - tudta meg az MTI.

A Fővárosi Tűzoltóság ügyeletese megerősítette, hogy a Babits Mihály sétányon történt faldőlés miatt munkatársaik a helyszínen vannak, ennél többet egyelőre nem tudott mondani.

A budai Várban, a Babits Mihály sétánynál a várfalból kidőlt mintegy négy négyzetméternyi darab
Budapest, 2010. december 25. A budai Várban, a Babits Mihály sétánynál a várfalból kidőlt mintegy négy négyzetméternyi darab és a felsőbb részek is meglazultak, ezért a tűzoltóság és a rendőrség lezárta a falszakasz közvetlen környezetét. Statikus vizsgálja a fal állapotát, ez alapján döntenek a további intézkedésről. Személyi sérülés nem történt. MTI Fotó: Lakatos Péter

Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriporterének beszámolója szerint a falomlás parkos területen történt, ahol nincsenek lakóházak. A helyszíni információk szerint senki nem sérült meg. A rendőrség lezárta a falomlás környékét, várják a statikusi vizsgálatot.

A világörökség részét képező budai Vár a magyar állam tulajdonában van, teljes egészében műemléki védelem alatt áll. Legutóbb február végén történt hasonló eset. Akkor egy mélygarázs építéséhez korábban ásott munkagödör miatt maradt támasz nélkül a Karakas pasa torony dél-nyugati sarka, amely alól egy mintegy két köbméteres alaptömb szakadt ki.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.