Megaagy vitte a bankot

A Megaagy című 3D-s animáció forgalmazása második hétvégéjén is vitte a bankot Észak-Amerikában: a nézők 30 millió dollárért (6 milliárd forintért) váltottak rá jegyet, és ezzel a film megőrizte helyét a kasszasikerlista csúcsán.

A családi szórakozásnak szánt DreamWorks animáció az elmúlt két hét alatt mintegy 90 millió dollárra (18 milliárd forintra) emelte bevételét. A stúdió abban reménykedik, hogy a kisgyerekeseket vonzó produkció a jövő hét végére is megőrzi lendületét, és jó alternatívája lesz az Észak-Amerikában pénteken debütáló Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részének.

A Megaagy főhőse a világ leggonoszabb és legokosabb bűnözője, aki elpusztítja egyetlen méltó ellenfelét, de aztán kénytelen újat teremteni magának, hogy ne legyen unalmas az élete. Azzal azonban nem számol, hogy teremtménye túlnőhet rajta.

A boxoffice-lista első öt helyére még az Unstoppable című vonatos akciófilm jutott be 23,5 millió dolláros (4,7 milliárd forintos) bevétellel, A terhes társaság című vígjáték 15,5 millió dollárt (3 milliárd forintot), a Skyline című sci-fi 11,7 millió dollárt (2,3 milliárd forintot), az Ébredj velünk című romantikus vígjáték 9,6 millió dollárt (2 milliárd forintot) produkált.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Az ötödik helyet elcsípő Ébredj velünk alacsony hétvégi bevétele meglepte az elemzőket. Különösképpen azért, mivel a film több nagyágyút is felvonultat: Harrison Ford és Diane Keaton is szerepel a Roger Michell (Sztárom a párom) rendezte produkcióban, amely egy reggeli televíziós műsor újjáélesztéséről szól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.