Még mindig keresik a gödöllői sírrongálókat

Nyomozást rendelt el a Gödöllői Rendőrkapitányság rongálás miatt ismeretlen tettes ellen, miután az egyik gödöllői temetőben több sírt is meggyaláztak - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség a gödöllői önkormányzat honlapján megjelentekre reagálva közölte, hogy egyelőre nem sikerült a tettes vagy tettesek nyomára bukkanni.

A városi hírportál beszámolója szerint szombatról vasárnapra virradóra a Dózsa György úti temetőben több sír fedőlapját megpróbálták felfeszíteni, volt, amelyiket el is mozdították, de az alatta lévő kriptát már nem tudták kinyitni. Erőszakkal kinyitottak azonban egy másik sírban lévő koporsót, és elvitték az elhunyt személyes tárgyait tartalmazó kistáskát.

Az előzetes felmérések szerint a megrongált sírok helyreállítása egyenként 70–80 ezer forintba kerül. A meggyalázott kegyhelyek vizsgálatára Varga Árpádot, a máriabesnyői temető üzemeltetőjét - önkormányzati képviselőt - kérték fel, aki szerint a város mindkét sírkertjébe többször kellett már kihívni a rendőrséget hasonló cselekmények miatt – olvasható a godollo.hu-n.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.