Még balesetveszélyes a Rám-szakadék

A meleg idő ellenére a Rám-szakadékban futó túraútvonal jelenleg még sok helyen jéggel borított. Látogatása nem ajánlott a hosszú hétvégén sem!

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészete felhívja a kirándulók figyelmét, hogy a Rám-szakadék még mindig rendkívül nehezen járható, a jég vastagságából ítélve az is marad a nemzeti ünnepet követő hosszú hétvégén. A pilismaróti erdészek azt tanácsolják a kirándulóknak, válasszanak más erdei úticélt – írja a kemma.hu.

Földrajzi adottságainál fogva a szakadék jelentős részébe nem süt be a Nap, így a tél folyamán kialakult jégpáncél csak hosszú idő alatt olvad el: a turistaút és a kihelyezett létrák ezért még mindig balesetveszélyesek.

Kisebb nagyobb kőomlásra is lehet számítani, ugyanis a Pilis szurdokvölgyeiben éjszakánként még a héten is fagyott, a jég pedig nyomást gyakorol a szurdok falára. A patak felszínén viszont már vékonyabba a jég, ezért könnyen beszakad.

Jelenleg az ország teljes erdőterületén, így a Pilisi parkerdőben is tűzgyújtási tilalom van érvényben, ami vonatkozik a kijelölt tűzrakó helyekre is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.