Még több Sony e-mail a Wikileaksen

Több ezer e-mail került fel a világhálóra a cég belső levelezéséből. 

Wikileaks Twitterén jelentette be az újabb adagot, nem részletezve sem a dokumentumok pontos számát, sem a tartalmukat. Az oldalnak köszönhetően eddig 30 287 dokumentum és 173 132 e-mail között böngészgethet bárki a hackerek által megszerzett Sony-adatbázisból.

Julian Assange arra hivatkozva hozta nyilvánosságra az adatokat, hogy az archívum bemutatja egy befolyásos nemzetközi cég belső működését. Hírértékkel bír, és egy „geopolitikai konfliktus” középpontját jelenti, így közkincsnek számít. A Sony illetékesei másképp látják. Ők hevesen tiltakoztak az anyag nyilvánosságra hozatala ellen, vitatva, hogy belső levelezés és céges papírok közkincset képeznének.

Az e-mailekből több kínos részletre is fény derült Hollywood sztárjaival kapcsolatban. Például arra, hogy Ben Affleck megpróbálta eltussolni, hogy a Find your roots című tévéműsorban kiderítették, az ősei rabszolgatartók voltak. Szintén ennek az ügynek a kapcsán került ki egy dokumentum, amelyből kiderült, a Hófehér és a vadász című 2012-es mozifilmért Charlize Theron kevesebbet kapott, mint a szintén másik főszereplő, Chris Hemsworth. A színésznő ennek hatására férfi kollégájáéval egyenlő fizetséget kezdett követelni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.