Még nincs veszve a drogozáson kapott kajakos karrierje

Enyhébb büntetésben bízva fellebbezett a doppingbizottságnál a kokainfogyasztással megbukott kajakos, Kucsera Gábor, aki így elérte, hogy ügyét újratárgyalják – tudta meg a Blikk.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) égisze alatt működő doppingbizottság első fokon eltiltotta a világ- és Európa-bajnok kajakozót, de ő fellebbezett, s bár nem nyert, azt sikerült elérnie, hogy ügyét újratárgyalják. A jogerős döntés még várat magára, és meglehet, hogy Kucsera Gábor enyhébb büntetéssel megússza a doppingszabályok megszegését. A kajakozó két- vagy négyéves eltiltásra számíthat, ha utóbbit kapja, még folytathatja a versenyzői pályafutását.

Az információt Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője is megerősítette a lapnak és hozzátette: – Nálunk ilyen visszautalásra még nem volt példa; a jogászok majd utánanéznek a pontos előírásoknak, de úgy gondolom, nincs akadálya annak, hogy ugyanazok alkossák a testületet, akik korábban megismerték az ügyet.

Kucserát még júliusban, a szolnoki világbajnoki válogató után ellenőrizték, vizeletében drogfogyasztás nyomaira utaló származékokat találtak. Ügye azért került más megítélés alá, mint a tavasszal megbukó társaié, Csipes Tamaráé (26) és Dombvári Bencéé (23), mert ő versenyidőszakban követte el a vétséget.

A 33 éves versenyző lebukása után azt nyilatkozta, a verseny miatti stresszt akarta levezetni valahogyan, és a lehető legrosszabb utat választotta, amiért nagyon szégyellni magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.