Még mindig Bécsben a legjobb élni

Az osztrák fővárosban a legmagasabb az életminőség a világ összes városa közül, míg az iraki fővárosban, Bagdadban a legrosszabb a helyzet állapította meg a Mercer tanácsadó cég.
A 230 várost felölelő kutatás a cégeknek és a szervezeteknek segít, hogy meghatározzák az adott helyen foglalkoztatott nemzetközi munkatársak juttatásait és a nehézségeik fejében adott kompenzációt - írja a Reuters.

A Mercer tucatnyi olyan kritérium alapján vizsgálta a városokat, mint a politikai stabilitás, egészségügyi ellátás, oktatás, szabadidős lehetőségek és közlekedés.

Az 1,7 millió lakosú Bécs polgárai elsősorban a kávékultúra, a múzeumok, színházak és az opera pozitív oldalait látják. A városban, amelynek építészetére rányomta bélyegét a birodalmi múlt, lakbérek és a közlekedés költségei alacsonyak más nyugati fővárosokhoz képest.

A császárváros, amely hetedik alkalommal nyeri el a legélhetőbb címet, a svájci Zürich, az új-zélandi Auckland, a németországi Münichen és a kanadai Vancouver követi.

Bagdad pedig ismét a lista legutolsó helyén végzett, köszönhetően a vallási erőszak hullámainak, amelyek a 2003-as amerikai megszállás óta újra és újra végigvonulnak a városon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.