Kitalálta, hogy megverték, két évet kapott

Hamisan vádolt veréssel egy fogva tartott férfi egy budapesti börtönőrt, emiatt két év börtönre ítélte a bíróság. Azt mondta, azért hazudott, mert dühös volt.

A Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé azt a börtönbüntetését töltő 23 éves férfit, aki hamisan vádolt meg egy budapesti börtönőrt azzal, hogy – három másik társával együtt – bántalmazta a rácsok mögött. Azt állította, megbilincselték a zárkájában, levitték az alagsorba, majd ütlegelni kezdték. Egyiküket meg is nevezte – közölte a Hír24.hu.

A vádlott beadványa alapján nyomozás is indult, ennek során azonban megállapítást nyert, hogy az általa előadott eset valójában nem történt meg, őt az őrök nem bántalmazták, ezt az eljárás során beszerzett valamennyi bizonyíték és magának a fogvatartottnak a későbbi beismerő vallomása is egyértelműen cáfolta. Azt mondta, azért hazudott, mert dühös volt.

Nem ez volt az első eset, hogy hamisan vádolt, emiatt már elítélték, így különös visszaesőnek számít. Ezúttal két év börtönt kapott – derül ki a Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatásából. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.