Meg akarta ölni a diákot, mert spoilerezte az új Csillagok háborúját

Bíróság elé kell állnia egy férfinak az Egyesült Államokban, aki halálosan megfenyegette a Facebookon egyik ismerősét, amiért részleteket osztott meg a Star Wars nemrég bemutatott, legújabb részéből.

A rendőrség tájékoztatása szerint a montanai férfi mérges lett, amikor a diák Facebook-beszélgetésük során részleteket árult el a Csillagok háborúja: Az ébredő erő című filmből. Arthur Roy azzal fenyegette meg ismerősét, hogy lelövi őt. Még egy fotót is közzé tett a profiloldalán, amint éppen egy 1911-es Colt típusú pisztolyt szorongat a kezében.

A diák attól félt, hogy a férfi valóban lelövi őt, ezért feljelentést tett. A rendőrség múlt pénteken tartóztatta le Royt. A fenyegetés miatt a diák iskoláját is biztonsági zárlat alá vonták – írja a Guardian.

A férfi hétfőn jelent meg a bíróság előtt, ahol 10 ezer dolláros óvadékot állapítottak meg szabadulásának fejében. Egyelőre nem tudni, hogy Roy még őrizetben van-e, ügyét várhatóan januárban tárgyalhatják.

A Star Wars hetedik része egyébként minden rekordot megdöntött a világon. A film a magyarországi mozikban is rekordbevételt hozott. Az ébredő erő decemberi nyitóhétvégéjének alig három napja alatt 282 ezer 265 nézőt vonzott a mozikba, akik mintegy 412,5 millió forintot hagytak a jegypénztáraknál.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.