Még a műtőasztalon sem engedi el anyját a kis koala

Csodával határos módon sértetlenül megúszta az autóbalesetet az a hat hónapos koala kölyök, akit anyjával együtt gázoltak el Brisbane mellett. Az anyaállat is életben maradt, de több csontja eltörött, és összeesett a tüdeje is. Most mind a ketten egy állatkórházban laknak, ahol a lábadozó Lizzybe kapaszkodó Phantom a gondozók legújabb kedvence lett.

Lizzy és Phantom
Facebook

Phantom még akkor sem hagyta el az anyját, amikor azon életmentő műtétet hajtottak végre. A kölyök az állatorvosok elmondása szerint végig dédelgette Lizzyt, és teszi még most is, a lábadozás alatt.

A páros az Ausztrál Állatkert Vadvilág Kórházában lábadozik. Az anya állapota stabil, jelenleg antibiotikumokat kap. Kölyke egy pillanatra sem mozdul mellőle, ahogy tenné azt a természetben is, sőt, még itatja is sérült anyját.

A kis koalák születésükkor csupaszok, vakok és fületlenek. Hat hónapon át az anyjuk erszényében fejlődnek és addig kizárólag tejjel táplálkoznak. Phantom tehát még épp csak előbújt az erszényből és még hat hónapig az anyjába kapaszkodva kellene élnie.

A koalák tartási költségei nagyon magasak
Facebook

A kórház 11 éves fennállása óta 58 ezer őshonos, vadon élő állatot látott el. Egy koala átlagos kezelési költsége 1000 és 5000 ausztrál dollár között mozog. Havonta átlagosan 70 koalát látnak el – írja a Couriermail hírportál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.