Még a kályhát is ellopták

A gátlástalanságnak nincs határa: előbb a nyugdíját rabolták el egy idősebb ácsi asszonytól, majd egy gázpalackot és kályhát loptak tőle. A tettesek ellen – a bűncselekményeket a gyanú szerint egy férfi és az élettára követte el – büntetőeljárás folyik.

Rablás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt folytat eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya S. Anita ellen, míg élettársát R. Gusztávot lopás vétségével gyanúsítják - írja a Police.hu.

A 31 éves ácsi nőt augusztus 25-én fogták el az egyenruhások, a 28 éves, ugyancsak ácsi férfit pedig másnap állították elő és hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A pár ezért került a nyomozók látókörébe, mert a városban többen is látták R. Gusztávot és eddig ismeretlen társát, amint július 9-én a 66 éves sértett házából elloptak egy gázpalackot és egy kályhát.

A rendőrök az elmúlt napokban azt is kiderítették, hogy a férfi és élettársa, S. Anita nem először járt a sértettnél: hónapok óta zaklatták, sőt egy alkalommal, idén júniusban S. Anita bántalmazta az idős asszonyt, és a nyugdíját követelte. Tudta, hogy a postás már járt nála és meghozta a havi járandóságot.

A sértett nem adta elő a pénzt, így S. Anita feldúlta az asszony által lakott szobát és megtalálta a nyugdíj egy részét. A gyanúsított távozott, de nem maradt el sokáig. Még ugyanaznap visszatért és újra bántalmazta a sértettet, miközben további pénzt követelt tőle.

A nő ezúttal sem adott önként egyetlen fillért sem, így S. Anita ismét kutatásba kezdett, s a korábban elvitt összegnek megtalálta a másik felét.

A rendőrségen egyik gyanúsított sem tett vallomást. S. Anitát a komáromi kapitányság őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság augusztus 28-án elrendelte előzetes letartóztatását, míg R. Gusztáv szabadlábon védekezhet az ellene folyó büntetőeljárás során.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.