Matyodesign a nagyvárosi forgatagban

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a hímzett ruhadarabok: trikók, pólók, szoknyák, pulóverek, sálak. A Váczi testvérek által alapított Matyodesign e hónapban ünnepli fennállásának második évfordulóját, ez alkalomból pedig új kollekcióval örvendeztetik meg a rajongókat.

Sok minden történt a Matyodesign háza táján az utóbbi egy évben. 2012 decemberében felkerült a matyó hímzés az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára, a márka kitalálói és alapítói, Váczi Bori és testvére, Rozi pedig létrehoztak Tardon egy műhelyt.

– A Matyodesign tardi kollégáinak száma 6-ról 7 főre bővült, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pedig lajstromozta a matyodesign márkát, így büszke védjegyjogosultjai lettünk a matyodesign-nak – mondja Bori.

A márka idén áprilisban ünnepli második születésnapját, e jeles alkalomból pedig a lányok új kollekcióval jelentkeztek.

– Elrugaszkodva a tőlünk megszokott hétköznapi egyszerűségtől a matyó motívumokat más-más irányzatokon mutatjuk be. Nem titkolt célunk az volt, hogy létrehozzuk a városi nő számára az imádott ruhatár olyan kedvenceit, amik variálhatóak, kényelmesek és visszafogottan hívják fel magukra a figyelmet – mondja Bori.

Lezser fekete trikó, a kék árnyalataiban pompázó kapucnis felső, elegánsabb ruhák, szoknyák, sálak – mindenki megtalálhatja a neki való darabot a legújabb kollekcióban, melynek arca Váczi Rozi élettársa, a színész Nagy Ervin, valamint unokanővérük, az ismert énekesnő, Péterfy Bori.

Mint mondják, igyekeztek megmutatni, hogy a matyó kultúra és a mai trendek közötti különbség hogyan forr egységbe. Célközönségük a tudatos városi nő, céljuk, hogy a városi emberekhez is eljuttassák, sőt, meg is szerettessék velük a tardi vidék hagyományait.

Hogy hogyan tovább? – Mostantól szeretnénk minden fél évben bemutatni új anyagokat, és elkezdtünk tudatosan dolgozni azon, hogy külföldön is gyökeret eresszünk. Tardon pedig ahogy eddig is, megy minden a maga medrében, zajlik a munka – mondja Bori.

 

A Matyodesign idén áprilisban ünnepli második születésnapját
fotó: Szilágyi Stefi
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.