Matrózok találták meg a tengeren elveszett kutyakölyköt

Egy teljesen kimerült labradorkölyköt fogott ki egy hajó legénysége a Nápolyi-öbölben. 

Nudlit épp a kompon vitte haza gazdája, Mario Di Meglio Ischia-szigeti otthonába, amikor a kutya kicsúszott a nyakörvből és leesett a fedélzetről – számolt be a The Local olasz verziója.

Di Meglio azonnal szólt a legénységnek, de azok nem voltak hajlandóak megállítani a kompot, mivel szerintük az állat valószínűleg úgyis megfulladt.

Később azonban a nyílt tengeren tempózó, fáradt Nudlira rátalált egy hajó legénysége. A hajón utazók fel is vették, ahogy a tengeren megpillantották az úszó kutyát, majd megpróbálták magukhoz csalogatni. Az egyik tengerész, Massimiliano Cappa elmondta a La Repubblica című lapnak, hogy milyen nehéz volt a hajót közelebb manőverezni a négylábúhoz, hogy biztonságosan ki tudják halászni a vízből.

„Láthatóan ki volt merülve. A lábait szinte megbénította a hideg. Remegett és csuromvizes volt” – meséli a férfi.

Megszárították és ölelgették, hogy felmelegedjen, majd hívtak egy mentőhajót, ami visszaszállította az ebet a partra. Itt visszakapta őt a megkönnyebbült gazdája.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra magamhoz ölelhetem” – nyilatkozta lelkesen Di Meglio. „De még mindig szomorú és mérges vagyok a történtek miatt. Hogy egy kutya vízbe esik, és a komp meg sem áll!”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.