Kivégzés az országúton

Egy nagyszabású zsarolási sorozat másodrendű vádlottja, az egyiptomi állampolgárságú Huszein Tamert, a Kumbor-perben érintett vállalkozó az áldozata a szerdai, hidegvérű gyilkosságnak, amit a Tolna megyei Gyönk közelében hajtott végre hajnalban egy álarcos férfi.

Az egyiptomi férfit kora reggel Gyönk közelében ölték meg. A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat egy nővel utazott, amikor a maszkot viselő férfi az autót megállította, és lelőtte a kocsi vezetőjét. Az elkövető a holttestet az út szélén hagyta, és a nővel tovább hajtott. Később azonban kitette az autóból, a luxus autót órákkal később Tamásiban, egy parkolóban találták meg. Az elkövető hollétéről egyelőre nincs információ.

Az áldozat kilétéről szóló sajtóértesüléseket a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nem erősítette meg. Rendőrségi források ugyanakkor nem cáfolták a helyszínről származó információját, miszerint a csibráki fafeldolgozó bérlője az áldozat.

Csibrák körjegyzője, Horváthné Tóth Valéria ugyanakkor elmondta: a felszámolás alatt álló üzemet az utóbbi hat hónapban Huszein Tamer bérelte a felszámolótól. A körjegyző hozzátette: helyben annyit tudtak a férfiról, hogy Szegeden van a vállalkozása központja, és azt, hogy arab ország állampolgára.

Huszein Tamer a Kumbor-perként ismert eljárás másodrendű vádlottja volt 2003-ban. Az ügyészség több mint százmilliós zsarolással és más bűncselekménnyekkel vádolta a Szegeden élő, egyiptomi származású orvost. Állítólagos értelmi szerzője volt a bűnszövetkezetben elkövetett bűncselekményeknek. 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte. Az ügy "névadója", Kumbor  Tibor volt szegedi főnyomozó a rendőrség életvédelmiseként vett rész a zsarolásokban, állítólag költséges szerencsejáték-függőségének számláit igyekezett kiegyenlíteni így. Első fokon hat évet kapott.

Egy helyi lap portálja, a delmagyar.hu nemrégiben arról számolt be, hogy másodfokon a Pest Megyei Bíróság az ítéletet megalapozatlannak mondta ki, és hatályon kívül helyezte. A pert 2008 februárjában a budapesti II. és III. kerületi bíróság kezdte újra tárgyalni.

A Népszabadság úgy értesült, hogy a rendőrség első számú verziója arról szól, Tamer kivégzése a szegedi maffiaperrel lehet összefüggésben, de párhuzamosan vizsgálják az azóta keletkezett üzleti, magánéleti konfliktusait is. Számosan lehetnek, akiknek régi és újabb keletű sérelmeik miatt indítékuk lehetett végezni a férfit. Azt egyelőre a rendőrök is csak találgatják, hogy kik, és főleg, miért akarhatták elhallgattatni a férfit.

Rendőrök helyszínelnek Tamásinál egy parkolóban, ahol megtalálták az autót
Rendőrök helyszínelnek Tamásinál egy parkolóban, ahol megtalálták az autót
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.