Masszőrnők, rettegjetek!

Hivatalos személynek kiadva magát megzsarolt ki 20 ezer forintot egy masszőrből egy férfi. Elítélték - tudatta a Hajdú-Bihar megyei főügyész.

Pocsai Edit közölte: a bíróság „hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntette" miatt, gyorsított eljárásban modnta ki a vádlott bűnösségét.

A vád szerint a debreceni férfi májusban mobiltelefonon felhívta a masszőrt és közölte vele, hogy egy fogyasztói jogokat védő szervezetnél dolgozik, ahová fogyasztói panasz érkezett ellene. Azt állította, hogy a masszőrnő százezer és kétszázezer forint közötti bírság kiszabására számíthat, de ha fizet neki húszezer forintot elkerülheti az eljárást.

A sértett - tartva a nagy összegű bírságtól - a vádlott instrukcióinak megfelelően átadta az összeget egy ismeretlennek, akitől később a közelben rejtőző férfi elvette a pénzt. Az ismeretlennek a nyomozás adatai szerint nem volt tudomása arról, hogy bűncselekmény elkövetéséhez nyújt segítséget.

A sértettnek okozott kár nem térült meg, a többszörösen büntetett előéletű férfi - aki a zsarolást is próbaidőre felfüggesztett büntetése időszakában követte el - elköltötte a húszezer forintot. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. 

Az ítélet jogerős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.