Második világháborús filmdrámát forgat Angelina Jolie

Egy fiatal brit színész, a 22 éves Jack O'Connell lesz a főszereplője Angelina Jolie újabb háborús filmdrámájának, amely az amerikai olimpikonból második világháborús hőssé vált Louis Zamperini életét viszi vászonra.

A Variety című amerikai filmes szaklap online kiadása szerint a Laura Hillenbrand 2010-ben kiadott, Unbroken című könyve alapján készülő filmet szeptemberben kezdik el forgatni és 2014 karácsonyára kerülhet a mozikba. Zamperinit az eddig kevésbé ismert fiatal brit színész, Jack O'Connell alakítja. A filmet Jolie rendezi, a Coen-testvérek a forgatókönyv utolsó részén dolgoznak jelenleg.

Második világháborús filmdrámát forgat Angelina Jolie
U.S. actress and director Angelina Jolie speaks with German Foreign Minister Guido Westerwelle in Berlin, February 10, 2012. REUTERS/Michael Kappeler/Pool (GERMANY - Tags: POLITICS ENTERTAINMENT)

Jolie hangoztatta: "megtiszteltetés számomra, hogy rengeteg időt eltölthettem Zamperinivel, akire hősként tekintek, és most már azt is állíthatom, hogy jó barátom... Mindent meg fogok tenni azért, hogy olyan filmet készítsek róla, amelyet megérdemel". 

Zamperini az 1936-os berlini olimpián az amerikai csapat legfiatalabb tagja volt. Bár érmet nem nyert, 5000 méteren futott egy olyan befejező kört, hogy Hitler azonnal meg akart vele ismerkedni. Egyértelmű volt, hogy az 1940-es tokiói olimpián érmes lesz, de a háború elsöpörte a reményeket. Zamperini az amerikai hadsereg katonájaként a csendes-óceáni hadműveletekben vett részt, és 1943-ban gépe lezuhant. 47 napig hánykolódott az óceánon víz és élelem nélkül, mielőtt a Japán partokra dobta a víz. Ott fogságba esett, szörnyű kínzásokat kellett elszenvednie, de nem tudták megtörni. Amikor 1998-ban visszatért Japánba a naganói téli olimpiai lánggal futva, már megbocsátás volt a szívében. Legbrutálisabb kínzójával személyes találkozást kezdeményezett, ám egykori fogva tartója visszautasította. 

A Universal filmstúdió már 1957 években megvásárolta egy Zamperini-film elkészítésének jogait. Tony Curtis szerette volna eljátszani a hőst. A megfilmesítés azonban 55 évet váratott magára, és most Jolie kapta meg a lehetőséget, hogy megrendezze a produkciót. 

Zamperini januárban töltötte be 96. évét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.