Másodfokú riasztást rendeltek el a hóátfúvás miatt több dunántúli térségre

Az erős hóátfúvások miatt Zala megye teljes területére, valamint Vas, Somogy és Veszprém megye több térségére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást rendelt el kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szolgálat honlapján található információk szerint a hófúvás, illetve néhol az erős széllökések miatt citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben Hajdú-Bihar megye teljes területén, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs Szatmár-Bereg megye nagy részén, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében, valamint Komárom-Esztergom, Veszprém, Tolna, Baranya, Somogy, Veszprém és Vas megye több térségében. 

Az előrejelzések szerint kedden a kora esti órákig a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként erős széllökésekre kell felkészülni. Estétől a Duna-Tisza-közén, majd hajnalra az Alföld nagy részén, továbbá Fejér, Tolna és Baranya megyében is nagy területen mínusz 15 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet, több helyen akár mínusz 20 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

Szerdára másodfokú figyelmeztetést rendeltek el, de már az extrém hideg miatt, Bács-Kiskun és Csongrád megyére. Szintén az extrém hideg miatt rendeltek el elsőfokú figyelmeztetést hat megyére (Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés). Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére továbbra is a hófúvás miatt rendeltek el elsőfokú figyelmeztetést. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére a hófúvásra és az erős széllökésekre vonatkozóan is elrendelték az elsőfokú figyelmeztetést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.