Itt a viharzóna: Másodfokú riasztás több térségben

Több térségre narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a várható heves zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint a másodfokú riasztást Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye több térségére adták ki, míg több térségben elsőfokú riasztás van érvényben.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: az Alföldön és az észak-magyarországi régióban egy északkelet felé áthelyeződő zivataros csapadékrendszer alakítja az időjárást. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, rövid idő alatt 20-50 milliméter csapadék, viharos (óránkénti 60-80 vagy akár 80-90 kilométeres) széllökések és jégeső is kísérheti, 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jégdarabokkal.

Az éjszakai órákban az intenzívebb csapadék és zivatartevékenység zónája fokozatosan a keleti, északkeleti országrész fölé szorul vissza. Szerda hajnalban, reggel a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében lehet még zivatar, néhol felhőszakadás. Délutánra már inkább csak az északkeleti határvidéken fordulhat elő zivatar, de heves zivatartevékenység már nem várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.