Másodfokú készültséget rendeltek el Tolnában

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDVI) a Duna három Tolna megyei szakaszán - közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Boros Brigitta tájékoztatása szerint a készültség elrendelését a Duna, a Sió és a Nádor-csatorna áradó vízállása indokolta a Báta-Szekszárd, a Szekszárd-Paks és a Paks-Bölcske árvízvédelmi szakaszon.

Az Országos Vízjelző Szolgálat adatai szerint a Duna Tolna megyei szakaszán csütörtök reggelre egy nap alatt 51-54 centiméterrel emelkedett a folyó vízszintje.

A Duna Dunaföldvár és Sió-árvízkapu közötti szakaszán jövő hét hétfő és csütörtök között várható az árhullám tetőzése, a KDVI előrejelzése szerint a vízszint mindenütt meghaladja majd az eddigi legnagyobb vízállást. Paksnál, ahol 2006-os árvíz idején 872 centiméterrel tetőzött a Duna, a vízszint elérheti a 900 centimétert, Sió-árvízkapunál a 2006-os, 1227 centiméteres vízszintet 33 centiméterrel meghaladó, 1260 centiméteres szintre lehet számítani.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója szerint mindkét szakaszon harmadfokú készültséget tesz szükségessé.

Az igazgatóság honlapján tette közzé, hogy önkéntesek jelentkezését várja a védekezéshez, amely várhatóan hétfőn kezdődik és tizenkét órás műszakokban négy-öt napon át tart; az önkéntesek a tolna.katasztrofavdelem.hu honlapon regisztrálhatják magukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.