Másodfokú készültséget rendeltek el a Tisza alsó szakaszán

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Tisza alsó, a mindszenti vízmércéhez tartozó szakaszán, a folyón Szeged térségében elsőfokú készültség mellett folyik a védekezés – tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság szerdán az MTI-t.

Kozák Péter védelemvezető közölte: az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén 78 kilométeren elsőfokú, 153,5 kilométeren másodfokú, 21,1 kilométeren – a Hármas-Körös öcsöd-kunszentmártoni térségében – harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Az árvízi védekezésben csaknem háromszázan vesznek részt.

A Hármas-Körös tetőzése Szarvas térségében várhatóan már szerdán megtörténik, a Maros apad, az Alsó-Tiszán pedig a vízszintemelkedés intenzitása lelassult.

Az igazgatóság illetékességi területén a belvízzel borított területek nagysága néhány száz hektárral, 39 300 hektárra csökkent. Egy belvízvédelmi szakaszon harmadfokú, öt helyen másodfokú, két szakaszon pedig elsőfokú készültség mellett folyik a védekezés.

Az igazgatóság harminc üzemelő szivattyútelepe közül 26 másodfokú, illetve harmadfokú készültség mellett 24 órás üzemben működik, a berendezések kedden 4,3 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. A belvízi védekezésben az igazgatóság több mint négyszáz munkatársa vett részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.