Szentgotthárdnál már apad a Rába, Körmendnél az esti órákra várják a tetőzést

Szentgotthárdnál már apadásnak indult a Rába, hétfő reggel első fokúra minősítették vissza az árvízvédelmi készültséget, a folyó körmendi szakaszán az esti órákban várják a tetőzést - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai és a szombathelyi katasztrófavédelmi megbízott  helyszíni szemléket tartanak a Sorok és Pinka patakok mellett fekvő településeken Balogunyomnál, Sorkifaludnál, Sorkikápolnánál, Sorokpolánynál, Szentpéterfánál, Jáknál, Pornóapátinál, Horvátlövőnél, illetve Vaskeresztesnél. A települések polgármestereit és közbiztonsági referenseit értesítették a várható árhullám levonulásáról, a helyi önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai pedig az éjszaka folyamán folyamatos figyelőszolgálatot láttak el.

Hozzátette: a körmendi hivatásos tűzoltóparancsnokság parancsnoka és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi megbízott a Rába folyó és a Pinka patak áradása által érintett településeken végzett helyszíni szemlét: Körmenden, Csákánydoroszlón, Pinkamindszenten, Magyarszecsődön, Molnaszecsődön, és a víz által veszélyeztetett területen élő lakosságot személyesen értesítették a várható áradásról.

Balogh Nikoletta elmondta: vasárnap Kőszegen a Gyöngyös áradása miatt két embert ideiglenesen kiköltöztettek és rokonoknál helyeztek el. 

A közútkezelő tájékoztatása szerint Vas megyében jelenleg négy alsórendű út Bük és Acsád, Rönök és Csörötnek, Vasszentmihályfa és Csörötnek, illetve Rábagyarmat és Rátót közötti van teljesen lezárva az áradások miatt, a Pinkamindszent és az országhatár közötti utat pedig fél szélességben zárták le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.