1,3 milliárd forintot lopott egy kislány

12-14 év körüli kislányt keres a hongkongi rendőrség, miután ellopott egy harminc gyémánttal díszített, százkarátos nyakláncot egy ékszerboltból.

A fekete nadrágot, kék inget és sötétszürke kapucnis felsőt viselő lány észrevétlenül emelte el a 36 millió hongkongi dollárt, vagyis közel 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget érő nyakéket az egyik ékszerüzletből - írja a The Telegraph.

A rendőrség szerint nem a kislány tervelte ki a vakmerő lopást, hanem az a három, 30 és 40 közötti felnőtt, akik az üzletben nézelődtek. Jó megjelenésű, tehetős embereknek tűntek, akik vásárolni szeretnének, így az eladó közel fél órán át foglalkozott a potenciális kliensekkel, akik több luxusékszert is megnéztek, ám végül semmit sem vettek.

A harminc gyémánttal ékesített, százkarátos aranylánc eltűnése is csak azután tűnt fel a boltban dolgozóknak, miután a csoport távozott. A rendőrség szerint míg az eladó az ügyfeleknek segített, a kislány ellopta az egyik vitrin kulcsát a fiókból, így szerezte meg pillanatok alatt az értékes nyakéket.

A helyi sajtó beszámolója szerint a Tsim Sha Tsui bevásárlónegyedben található Emperor Jewellery nevű üzletből vitték el az ékszert, ám a bolt nem erősítette meg az információt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.