Más helyett ment nyelvvizsgázni, lebukott

Kedden tárgyalják azt az ügyet, melyben a vád szerint az egyik vádlott más helyett ment nyelvvizsgázni. Mikor lebukott, megpróbálta megvesztegetni a vizsgabiztosokat, majd az iratokat hátrahagyva elszaladt.

A Gyulai Törvényszéken kedden délután tárgyalják „társadalmi szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette” és más bűncselekmények miatt K.N. vádlott és társa ellen indult büntetőügyet – adta hírül a Békés Megyei Hírlap.

A vádirat szerint K.Ö.É. másodrendű vádlott helyett K.N. elsőrendű vádlott jelent meg Békéscsabán a TIT TELC kihelyezett vizsgahelyén, hogy angol középfokú nyelvvizsgát tegyen. Az elsőrendű vádlott sikeresen teljesítette az írásbeli vizsgát, majd mikor szóbelire került sor, a vizsgáztatók észrevették, hogy nem a saját igazolványát mutatta be.  A csaló elismerte a helyzetet, majd meg akarta vásárolni a vizsgabiztosok hallgatását, aki azok nem fogadta el a felkínált összeget, hanem azonnal szóltak a vizsga szervezőinek, akik értesítették a rendőrséget.

Az I. rendű vádlott, ekkor – a saját pénztárcáját és az II. rendű vádlott személyi iratait hátra hagyva – elszaladt a helyszínről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.