Marx szakálla a leghíresebb

Karl Marxé a történelem leghíresebb szakálla - erre az eredményre jutott a The Times. A második helyre Grigorij Raszputyin, II. Miklós orosz cár titokzatos tanácsadója került a szakáll-listán, a harmadik az elsősorban hazájában ismert színész, Brian Blessed, aki alpinistaként is letette névjegyét. Nem kis meglepetésre sikerült leszorítania a dobogóról Jézus Krisztust,

A tekintélyes brit lap internetes honlapján "vállaltan szubjektív" listát közölt a híres szakállasok első tíz helyezettjéről annak kapcsán, hogy a londoni természettudományi múzeumban kiállították Charles Darwin szakállát. Az evolúciós elmélet atyja is felkerült ugyan a listára, de a kommunizmus elméletének megalkotója - aki a londoni Highgate temetőben nyugszik - megelőzte őt e téren.

A leghíresebb szakáll gazdája, Marx Károly
A leghíresebb szakáll gazdája, Marx Károly

A második helyre Grigorij Raszputyin, II. Miklós orosz cár titokzatos tanácsadója került a szakáll-listán, a harmadik az elsősorban hazájában ismert színész, Brian Blessed, aki alpinistaként is letette névjegyét. Nem kis meglepetésre sikerült leszorítania a dobogóról Jézus Krisztust, és őutána Charles Dickens következik, akinek szőrzete annyira része lett imázsának, hogy egyetlen ismert borotvált képét 2001-ben 40 ezer fontért adták el egy árverésen.

A 6. helyet Vlagyimir Iljics Lenin érdemelte ki a The Times szerint, és ekkor jön Darwin. Ő is szakállasan él a köztudatban, holott viszonylag későn, 56 évesen növesztette csak meg bozontját. Abraham Lincoln amerikai elnök a 8., majd ismét egy kommunista következik: Fidel Castro volt kubai államfő, akinek forradalmi egységét is a "szakállasok" (barbudos) néven emlegették. A 10. helyet viszont a rockszakma két leghíresebb "télapója" osztja meg egymás között: Billy Gibbons és Dusty Hill, a ZZ Top együttes gitárosai. A lap megemlíti, hogy a trióban egyetlen embernek, Frank Beardnek nincs szakálla, az ő neve viszont szakállt jelent angolul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.