Márpedig a sör a legegészségesebb!
A cseppet sem szokványos akadémia szerint az emberek egyeltalán nincsenek tisztában a sör jótékony hatásaival. A „folyékony kenyér” vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban és antioxidánsokban gazdag. Ráadásul, a közhiedelemmel ellentétben, a többi alkoholos italhoz képest kalória-tartalma is igen alacsony. Jó ezt hallani így a foci-vb közben, nemde?
Az akadémia szóvivője elmondta, hogy a sörben lévő vitaminok az egészséges étrend nélkülözhetetlen(!) részei; a rostok segítik a rendszeres székelést, és a felszívódó antioxidánsok és ásványi anyagok, mint például a szilícium, segítenek elkerülni a csontritkulást.
A Sör Akadémia Nagy-Britanniában elvégzett felmérése szerint az emberek 68 százaléka tartja a sört az ország nemzeti italának. Ám a britek tizede állítja, hogy a sör zsírt is tartalmaz, és 13 százalékuk hiszi, hogy vegyi anyagokból készül. Csak hogy tisztázzuk: a sör nem tartalmaz zsírt, és különböző növényekből készítik, mint például árpából.
Ha ez sem lenne elég, tobzódjunk még egy kicsit a sör jótékony hatásaiban. A tanulmány a sörivás pozitív pszichológiai és szociális hasznára is rávilágít. A kocsma a szíve minden közösségnek; fontos „ragasztója” a társadalmunknak. Ez az a hely, ahová az emberek mennek, ha társaságra, pletykákra, új információra vágynak – jelentik ki a sörszakértők. Most már joggal mondhatjuk: egészségünkre!