Maró folyadékkal öntöttek le több autót Dunakeszin

Maró folyadékkal öntöttek le tizennyolc parkoló autót Dunakeszi egyik lakóparkjában keddre virradóra, a nyomozás nagy erőkkel folyik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A dunakeszi rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást.

Az eset, amelyről szerda esti híradójában az RTL Klub is beszámolt, a város egyik lakóparkjában történt, 200-300 méterre a helyi rendőrkapitányság épületétől.

Egy vagy több ismeretlen személy erősen maró hatású folyadékot öntött 18, egymás mellett parkoló autóra; a kár autónként körülbelül 100 ezer forint - mondta Kovács Viktória, a PMRFK szóvivője.

Az első hírek szerint a gépkocsikra kromofágot locsoltak, a szóvivő ugyanakkor közölte, csak az eljárásba bevont vegyész szakértő vizsgálata után lehet biztosat mondani.

A rendőrség a környéken lévő boltokban tudakozódik arról, hogy hol vásároltak nagyobb mennyiségű, erősen maró folyadékot az utóbbi napokban; a helyszínen talált nyomokat és anyagmaradványokat is alaposan megvizsgálják - tette hozzá Kovács Viktória, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta részletezni, milyen nyomokról és anyagmaradványokról van szó.

Az MTI információi szerint folyamatosan érkeznek a sértettek feljelentései a rendőrségre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.