Mari néni biotojása segítette a rekordert

Sikerült új Guinness-rekordot felállítania Ashrita Furmannak pénteken a budapesti Felvonulási téren: az amerikai rekorder 1 perc alatt 76 nyers tojást kapott el és tett az asztalra sértetlenül.

 

A tojásokat 5 méter távolságból dobta a társa: sok tojás tört el dobás közben, néhány lepottyant az asztalról, és az is előfordult, hogy a dobó nem célzott pontosan, így a tojás a padlón landolt. Furman a korábbi rekordot, a 71 darab tojás elkapását akarta megdönteni, amelyet szintén ő állított fel. A rekord csak negyedszerre sikerült, ugyanis minden egyes tojásnak teljesen épnek és sértetlennek kell maradnia.

"A magyar tojás nem olyan erős, mint az amerikai" - mondta Furman az eredményes akció után a közönségnek, hozzátéve: azokat valószínűleg több kémiai anyaggal táplálják. "Mari néni biotojásának" köszönhetően azonban sikerült a korábbi rekord túlszárnyalása.

Furman "legőrültebb rekordja" az volt, amikor cápákkal teli akváriumban zsonglőrködött, a "legélvezetesebb" pedig az, amikor ugróboton ment fel a Fudzsira, Japán legmagasabb hegyére. Legkönnyebbnek a citromhámozás és -evés 8 másodperces ceremóniáját tartotta. Furman - aki a világ legtöbb, 279 Guinness-rekordját állította fel, és ezekből 115 jelenleg is él - azt tanácsolta a főként gyerekekből álló nézőseregnek, hogy "soha ne adjátok fel!"

A színpadon zajló tojásdobálás mellett az Élhetünk harmóniában, ha mélyen tiszteljük a természet-anyát című, 7 ezer négyzetméteres összefüggő óriásrajz készítése zajlott a földre leterített lapokra, amikor az eső éppen nem zuhogott. A Világharmónia Futás magyar szervezői ezzel a különleges rekorddal akarják felhívni az emberek figyelmét a nemzetek közötti barátság és a környezetvédelem fontosságára.

A gyerekek a rajzoláson kívül 10 órától 2 kilométeres futáson is részt vehettek a Városligetben a Világharmónia Futás nemzetközi csapatával. A réten hatalmas rögzített hőlégballon várta az érdeklődőket: a résztvevők között kisorsolják azokat, akik felszállhatnak, hogy fentről szemléljék a rajzrekordot. Az eseményen a legtöbb diákkal résztvevő iskolák kupát vehettek át: első helyezett lett a legtöbb, azaz 320 ezer regisztrált diákkal az Óbudai Nagy László, második 300 regisztrált fővel a Bajza utcai, a harmadik 290 tanulóval a budapesti Vörösmarty Mihály általános iskola. Vidékről 115 iskola jelentkezett, összesen 97 különböző településről érkeztek az érdeklődők.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.