Március 15: így változik a közlekedés a fővárosban

A március 15-i fővárosi rendezvények miatt jelentősen változik a közösségi közlekedés menetrendje - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint egyebek mellett a Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Múzeumkertben, a Rákóczi úton, valamint a Petőfi téren tartanak ünnepi rendezvényeket, több belvárosi főútvonalat lezárnak, ezért számos közösségi közlekedési járatot elterelnek.

A 2-es villamos vasárnap délelőtt a Közvágóhídtól csak a Kossuth Lajos térig közlekedik, pótlóbuszt nem tudnak forgalomba állítani a kimaradó szakaszon. A 47-es és a 49-es villamos üzemkezdettől várhatóan 18 óráig a Szent Gellért tér után a Batthyány térre közlekedik, a belváros felé a 4-es metróval lehet eljutni.

A budai Várban zajló programok miatt a 16-os busz nem jár majd, a Várat a Széll Kálmán tér felől, a 9 óra és 19 óra között percenként közlekedő 16A busszal, valamint a Clark Ádám térről induló budavári siklóval lehet megközelíteni. A 16A busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Kapisztrán tér között jár majd.

Az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as buszok délelőtt az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon keresztül, 15 órától 15.40-ig pedig két szakaszon közlekednek: a budai végállomások és az Astoria, valamint a pesti végállomások és a Keleti pályaudvar között. A kimaradó szakaszon a 2-es metróval lehet utazni. A 178-as ebben az időszakban csak a Naphegy tér és az Astoria között jár. Ezt követően 18 óráig az 5-ös, a 8-as, a 110-es, a 112-es és a 178-as a Múzeum körút-Kálvin tér-Üllői út-József körút-Rákóczi út felé, a 7-es és a 107-es pedig a Szabadság hídra terelve közlekedik.

A 9-es busz üzemkezdettől várhatóan 16 óráig a Mária utca-Üllői út-Nagykörút-Nyugati tér módosított útvonalon jár. A 15-ös, a 115-ös járatoknak a Ferenciek terénél, a 86-osoknak a Döbrentei térnél a Lánchíd utcában 10-15 percet várakozniuk kell 9.30 és 12.30 óra között az ünnepi menet elhaladásakor.

Délután 3 és 6 óra között a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé a Nádor utcától a József Attila utca-Széchenyi István tér-Eötvös tér-pesti alsó rakpart módosított útvonalon közlekedik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.