Már tízezren hívták a 1353-as adományvonalat

Két és félmillió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalán, amelyet eddig tízezren hívtak.

A segélyszervezet a következő hetekben is folytatja az adománygyűjtést és vállalatok jelentkezését is várja. A segíteni szándékozók hívásonként 250 forinttal járulhatnak hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet munkájához: a karitatív szervezet a beérkező kéréseknek megfelelően a többi között tűzifával, ruhával, lábbelikkel, takarókkal, élelmezéssel és melegedők működtetésekkel segít a bajbajutottakon. A hívások kapcsolási díja 10 forint, a feltöltő kártyás telefonokról indított hívások esetében az adomány összege a mindenkori hatályos áfa értékével csökken - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Egyre több vállalat csatlakozik a segélyszervezet téli krízis munkájához: az ÉMÁSZ 1 millió forintot ajánlott fel a szervezet országos segélyközpontjának működtetésére, melyet a Vodafone Humanitárius Alap is 1 millió forinttal támogat. Folyamatosan érkeznek a természetbeni adományok a partnerektől: az Orangeways 1000 adag meleg ételt és 500 takarót ajánlott fel, melyeket egy vasárnapi segélyakción osztottak szét a fővárosban. A Budapest Bank 500 új takarót és több mint 100 kilogramm élelmiszert ajánlott fel a rászorulóknak. A közlemény szerint "a megnövekedett számú segélykérések teljesítéséhez megfelelő anyagi forrásra van szükség."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.