Már ötvenöt halálos áldozata van a vietnami árvíznek

Ötvenötre emelkedett a Vietnam északi és középső részét sújtó árvíz halálos áldozatainak száma, egyedül a fővárosban, Hanoiban 18 ember lelte halálát az egy hete tartó áradásokban.

    
Helyszíni jelentések szerint Hanoi egyes részei továbbra is víz alatt állnak, bár sokhelyütt visszahúzódóban van az ár.
    
Az árvizet az elmúlt napok esőzései okozták. Hanoiban egekbe szöktek az élelmiszerárak, mivel a főváros nagy részén leállt a szállítmányozás.
    
A főváros térségében vasárnap megállt az esőzés, de a meteorológusok hétfőre és keddre ismét esős időt jósoltak. Hguyen The Thao hanoi polgármester szerint négy-öt napig is eltarthat, amíg visszapumpálják a vizet a Vörös-folyóba, de ha az ár kap utánpótlást, akkor tovább is eltarthat.
    
Az állami válságtörzs szerint több mint százezer lakóingatlan került víz alá az ország északi és középső részén, 240 ezer hektárnyi rizsföldön és zöldségveteményben semmisült meg a termés, és mintegy 170 közút rongálódott meg.
    
Vietnamban, különösen az ország déli részén, a Mekong folyó deltájában gyakoriak az árvizek, amelyek évente több száz halálos áldozatot követelnek, de a mostanihoz hasonló áradást negyed évszázada nem láttak az ország északi részén fekvő fővárosban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.