Már el is ítélték Overdose tulajdonosát - másfél évet kapott

Másfél év börtönbüntetésre ítélte gyorsított eljárásban a nagyváradi törvényszék pénteken a szlovák állampolgárságú Mikóczy Zoltánt, Overdose társtulajdonosát – csődzár alá helyezett javak eltulajdonításáért.

Üzlettársát, Györke Dezső Sándor magyar állampolgárt csődbűncselekményért és okirat-hamisításra való felbujtásért két év és két hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Mikóczy és Györke a csődbe jutott élesdi húsfeldolgozó üzemben voltak üzlettársak, a csődzár alatt álló, 165 ezer euró értékű gépeket hamis papírokkal próbálták Romániából kivinni.

A román bűnüldöző szervek a cég ügyvezetőjének feljelentése nyomán a határ felé vezető úton fogták el őket. Cristian Monenci bíró, a nagyváradi törvényszék szóvivője elmondta: az ítélet értelmében a két külföldi állampolgárt a börtönbüntetés letöltése után kitoloncolják Romániából, a meghamisított iratokat pedig semmisnek nyilvánították. Az ítélet nem jogerős, Mikóczy és Györke fellebbezett a nagyváradi ítélőtáblánál.

Értesüléseink szerint Mikóczy Zoltán családja a napokban kifizette Overdose angliai gyógykezelésének költségeit, miután a versenyló állapota már nem indokolja a további kinttartózkodást. Tudomásunk szerint Mikóczy Zoltán épp a romániai letartóztatásának napján intézte volna a csődör hazaszállításával kapcsolatos teendőket, a megbeszélt találkozón azonban már nem tudott megjelenni.

Tudomásunk szerint a csődört nem a dunakeszi istállóba, hanem egyenesen a németországi Hoppengartenbe vitték volna. Overdose edzője, Ribárszki Sándor ugyanis december elsejétől a Berlintől tíz kilométerre eső lovasközpontban folytatja pályafutását.

Az ismert tréner a NOL kérdésére azt mondta, olyan ajánlattal keresték meg, amelyet nem lehetett elutasítani. Költözik, és viszi magával az általa felkészített versenylovak nagy részét is, miután a lovak tulajdonosai úgy döntöttek, nem az alagi pályához, hanem az edzőhöz ragaszkodnak. Az utóbbi évek talán legeredményesebb magyar tréneréhez Overdose tulajdonosa is ragaszkodik. A pannóniaoverdose.hu hírügynökség információja szerint azonban a versenyló pályafutása Magyarországon folytatódik. Egyéb részletekkel azonban a telivér hivatalos honlapja sem szolgál.

Czucz István, Overdose szabadlábon lévő szlovákiai társtulajdonosa korábban azt nyilatkozta, a tulajdonosok közös döntése lesz, hol tölti a téli pihenőt a versenyló. Kérdéses, az új helyzetben mikor és ki dönt a ló sorsáról.

Mikóczy Zoltán és Györke Dezső Sándor - csődbűntettet követtek el
Mikóczy Zoltán és Györke Dezső Sándor - csődbűntettet követtek el
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.