Már nem rekorder a pécsi Magasház

Már csak 16 emelete maradt az egykoron 25 emeletes pécsi Magasháznak. Ezzel egy uránvárosi 17 emeletes lakott vagy legalábbis egykoron lakott épület lett a legmagasabb ház Pécsett - írja a Dunántúli Napló.

A Magasház bontása pünkösd előtt indult, mostanra csupán 16 teljes emelet maradt. Pécs eddigi legmagasabb épületét az 1970-es évek közepén építették, de a vázszerkezetének korróziója miatt életveszélyessé vált. 1989-tól üresen állt, majd 2013-ban döntöttek a bontásáról.

Dunántúli Napló megkereste a bontási munkálatokat végző konzorciumot, ahol azt írták, hogy éppen az épület 17. emeleti felszerkezeteinek bontása zajlik, ezek elbontása után az épület körülbelül 52 méteres magasságú lesz. Ezt követően a bontási munkák az épület 16. emelet fölötti födémnek a bontásával folytatódnak a hét második felétől.

A Magasház helyén a tervek szerint park és emlékmű lesz. A helyiek azt mondják, először zavarta őket a kiürült toronyház, de miután elkezdték bontani, elkezdett hiányozni nekik a látvány. A bontási folyamatok ellenére a lakosok örülnek az új zöld parknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.