Kilenc baba halt meg, de felelős nincs

Nem történt bűncselekmény a rendőrség szerint a miskolci megyei kórházban, amikor az intézményben rövid időn belül kilenc koraszülött meghalt 2013-ban.
A rendőrség "bűncselekmény elkövetésének hiányában" megszüntette a nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban 2013. augusztus 5. és 14. között meghalt koraszülött csecsemők ügyében - tájékoztatta Csiba Gábor, az intézmény főigazgató-főorvosa kedden az MTI-t.

Közleményében azt írta: "a nyomozás keretében beszerzett szakértői vélemény a koraszülöttek gyógykezelése során a halálokkal összefüggésbe hozható szakmai szabályszegést vagy gondatlanságot nem állapított meg."

Csiba Gábor az MTI-nek azt mondta: a rendőrség a nyomozás lezárásáról hivatalosan nem értesítette, sajtóhírekből szerzett tudomást róla április 27-én.

Kilenc, igen kis súlyú koraszülött csecsemő halt meg a miskolci megyei kórházban 2013. augusztus 5. és 14. között, emiatt - Orbán Viktor kormányfő utasítására - rendkívüli vizsgálatot rendeltek el az intézményben, és a vizsgálat idejére felfüggesztették beosztásából a főigazgatót.

A szakmai vizsgálat az év októberére azt állapította meg, hogy sem szakmai, sem személyi hiba nem történt.

Az elhunyt újszülöttek ügyével a rendőrség is foglalkozott, Papp Károly országos főkapitány utasítására foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.

Az ORFK kedden az MTI-nek azt írta, hogy az ügyben "a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2015. április 10-én megszüntette".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.